COPA-COGECA: Europa rămâne în urma revoluției agricole

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Europa rămâne în urma revoluției agricole

Din cauza deciziilor Bruxelles-ului, agricultorii europeni ajung într-un grav dezavantaj competitiv, susține cea mai mare organizație europeană de reprezentare a agricultorilor, COPA-COGECA, conform celr de la Capital

Potrivit organizației, digitalizarea și inteligența artificială reprezintă remediul problemelor de mediu și aprovizionarea cu produsele alimentare în deplină siguranță, ceea ce nu este suficient de mult stimulat de Comisia Europeană.

AGRIMASAT este partenerul vostru pentru a implementa supravegherea prin satelit a terenurilor agricole.Serviciile noastre sunt adaptate tuturor fermierilor, fiecare beneficiind de o experienta personalizata si consultanta profesionala permanenta.Pentru detalii programează o discuție cu unul dintre consultanții AGRIMASAT

Invocând aspecte legate de apărarea climei, Bruxelles-ul ar restricționa în mod semnificativ și drastic utilizarea pesticidelor, antibioticelor și îngrășămintelor pentru care în prezent nu există nicio alternativă. În plus, nu există un studiu de impact, iar potrivit unor analize din străinătate se așteaptă la o creștere semnificativă a prețurilor produselor alimentare europene ca urmare a măsurilor.

COPA-COGECA reclamă lipsa promovării agriculturii 4.0, respectiv a programelor și resurselor financiare menite să susțină răspândirea digitalizării și a inteligenței artificiale (AI). Potrivit acestei organizații europene, tehnologia poate fi folosită chiar în prezent în vederea reducerii substanțiale a emisiilor de gaze cu efect de seră din agricultură. În strategia propusă, COPA-COGECA atrage atenția Comisiei Europene asupra importanței inovării și a resurselor financiare, amintind drept exemplu că reformele agrare determinante din istorie au adus prosperitate, iar acum suntem într-o perioadă similară, însă ar fi nevoie ca Bruxelles-ul să sprijine mai eficient această direcție”.

Agricultura bazată pe AI oferă date exacte despre sol și aer, şi creează în același timp posibilitatea pentru aplicarea altor măsuri importante menite să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Însă revoluția agricolă europeană din epoca noastră progresează lent, deoarece organismele UE și programele acestora nu oferă în prezent suficiente stimulente fermierilor pentru a utiliza și a împărtăși cele mai noi tehnologii. Accesul la tehnologii performante și tergiversarea dezvoltării pot produce un dezavantaj competitiv irecuperabil în agricultura europeană.

sursa: Capital
Articolul COPA-COGECA: Europa rămâne în urma revoluției agricole apare prima dată în Agrimanet.

februarie 16, 2021

Comentariile sunt închise.