Vedere generala

Agricultura durabilă –  este un concept ce urmărește menținerea unui echilibru între necesitatea conservării valorilor materiale și morale ale spațiului rural și ritmul schimbărilor determinate de modernizarea acestui sector.

Pentru a promova concret și corect conceptul de „agricultură durabilă” în rândul tuturor entităților interesate și implicate în această orientare, este nevoie de stabilirea unei relații de feed-back cu privire la condițiile necesare pentru implementarea acestui concept în practică și recunoașterea existenței sau nu a acestor condiții la nivelul țării noastre.

Este importantă  înțelegerea corectă a ceea ce înseamnă o agricultură cu caracter durabil, care sunt scopurile pentru care se dorește abordarea unui astfel de sistem și care sunt avantajele pe termen scurt și, mai ales pe termen lung, ale practicării sistemelor de agricultură durabilă. În contextul actual, în care resursele naturale sunt tot mai limitate, apar numeroase semne de îngrijorare legate de  perspectivele dezvoltării acestui sector –  cel care, de altfel, asigură nevoile de bază ale existenței umane.

Dezvoltarea durabilă are rolul de a contribui la îmbunătățirea  modului de abordare a tehnologiilor agricole, astfel încât să se poată realiza obiectivele economice, să se asigure responsabilizarea cu privire la protecția mediului înconjurător și să se promoveze echitatea din punct de vedere social.

Comentariile sunt închise.