Problema fermierilor care primesc ilegal subventia, dezbatuta din nou de MADR. Ce masuri sunt necesare

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat ce se intampla in cazul in care anumiti fermieri lucreaza, in mod illegal, suprafetele de teren ale altor proprietari, cu scopul de a primi subventii, insa in contractele de arenda nu este specificata suma de platit pentru arendarea terenului.
„Sunt doua solutii (pentru completarea bazelor de date privind productia agricola, n.r.). Cea care trebuia sa vina din mediul asociativ, sau cea impusa, incat Ministerul sa vina si sa spuna (proprietarilor de teren agricol, n.r.) : «Esti beneficiar de subventie? Nu-ti dau subventia decat daca imi demonstrezi ca tu lucrezi pamantul». Stim cu totii ce povestim: astazi foarte multa lume care depune cererea unica la (APIA, n.r.) este proprietar, iar cei care lucreaza pamantul sunt altii, iar de multe ori nu exista un contract de arenda corect, prin care proprietarul sa incaseze o arenda rezonabila, iar cel care lucreaza terenul sa poata sa incaseze subventia si sa poata sa-si descarce toate cheltuielile pe toata suprafata”, a afirmat Adrian Oros.
Ministrul a explicat ca prin aceasta practica, anumiti fermieri cheltuie bani care nu pot fi justificati prin acte contabile.
„Multi fermieri lucreaza si suprafetele altora, care depun cererile unice de plata, si pe langa faptul ca le platesc o arenda nu la vedere, sunt obligati sa lucreze si ilegal, pentru ca ei cheltuie mult mai mult si pe acele suprafete, dar nu le pot prinde in contabilitate. Sunt lucruri delicate, dar care trebuie spuse. Eu spun lucrurile asa cum le cred, nu spun numai lucrurile care dau bine, pentru ca sunt lucruri corecte si daca le tot ascundem sub pres n-o sa rezolvam nimic, peste 7 ani o sa vina alt ministru aici si veti constata ca sunt aceleasi probleme. Sunt doua-trei probleme grave, care trebuie scoase de sub pres, rezolvate, iar celelalte marunte vin dupa ele”, a mai spus Adrian Oros.
 The post Problema fermierilor care primesc ilegal subventia, dezbatuta din nou de MADR. Ce masuri sunt necesare first appeared on StiriAgricole.ro.

februarie 7, 2021

Comentariile sunt închise.