Nivel record la consumul de avocado în 2020

Salt la sursă
Author:

Diana Vasilescu

– Stiri agricole – AGROTV

Consumul de avocado în Europa și Statele Unite a a atins un nivel record, după o scurtă scădere la începutul pandemiei de coronavirus, precizează directorul Organizației Mondiale de Avocado (WAO) Xavier Equihua, potrivit Bloomberg. 
 
”Consumul a depășit orice așteptări. Oamenii vor să mănânce sănătos. Noul lux post pandemie va fi mâncarea sănătoasă și starea bună de sănătate. Până și industria modei susține acest lucru”, a afirmat Xavier Equihua într-un interviu acordat Bloomberg.
Cererea pentru acest fruct a accelerat pe măsură ce tot mai mulți consumatori iau masa acasă. Avocado nu mai este folosit doar pentru guacamole la petreceri, ci a început să fie utilizat la salate, burrito și chiar și pentru un mic dejun care a devenit un fel de clișeu printre hipsteri – pâine prăjită cu avocado, relatează profit.ro.
Consumul în Europa ar urma să crească cu 12% în acest an până la un nivel record de 1,48 miliarde livre (circa 671 de milioane de kilograme) iar cererea în SUA va crește cu 7%, susține Xavier Equihua, care citează prognozele din industrie. ”Nu doar millennialii consumă avocado. Aceștia au acum copii care la rândul lor mânâncă acest fruct. De asemenea, Generația Z vrea și ea mâncare sănătoasă. Vom vedea o nouă creștere explozivă în următorii șase sau opt an, când Europa va ajunge din urmă America, cel mai mare consumator mondial, estimează Equihua.
Citește mai mult aici. 

ianuarie 3, 2021

Comentariile sunt închise.