Activități propuse

Activitățile derulate în parteneriatul dintre USAMV CLUJ și Fundația READ se axează pe două teme majore:

1. AGRICULTURA DIGITALĂ – INSTRUMENT PENTRU MANAGEMENTUL INTEGRAT AL FERMEI

Agricultura durabilă urmărește menținerea unui echilibru între necesitatea prezervării valorilor materiale şi morale ale spațiului rural și modernizarea susținută și schimbările din sectorul agricol.

Platformele online devin o necesitate iar Platforma Agrim vine în sprijinul fermierilor pentru susținerea practicării agriculturii durabile și a managementului integrat al inputurilor.

Prima platformă din România care promovează legătura dintre:

• producătorii agricoli
  • furnizorii de inputuri în domeniu
  • specialiștii – cadre didactice USAMV Cluj-Napoca

2. SUSȚINEREA DEZVOLTĂRII SATULUI MONTAN ROMÂNESC

Activitățile prevăzute pentru această temă au ca scop dezvoltarea unor comunități locale montane prin valorificarea potențialului turistic și agricol al acestor zone, prin următoarele programe:

1. EDUCAȚIA- ȘANSA PENTRU VIITORUL SATELOR DIN ZONA MONTANĂ
  2. DEZVOLTAREA ȘI RIDICAREA VIEȚII ÎN ZONA MONTANĂ
  3. OPORTUNITĂȚI OFERITE DE LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE PENTRU DEZVOLTAREA ZONEI MONTANE

• Activități propuse – 2023

Obiectivul Fundației READ pentru 2023 este de a promova managementul durabil al solurilor în vederea susținerii producției agroalimentare de înaltă valoare nutritivă și a siguranței alimentare. Având la bază principiul HEALTHY SOIL=HEALTHY FOOD=HEALTHY ENVIRONMENT și Strategia UE privind solul, activitățile propuse pentru anul 2023 se concentrează asupra valorificării beneficiilor solurilor… Citește în continuare ➡️DETALII

• Activități propuse – 2022