Sute de mii de hectare de teren înregistrate la APIA de fermieri

Salt la sursă
Author:

Ionel Vaduva

– Stiri agricole – AGROTV

APIA Brașov a informat că până miercuri, 12 mai 2021, fermierii din județ au depus peste 13.000 de cereri unice de plată, pentru o suprafață totală de teren de aproximativ 130.000 de hectare.
„APIA Braşov a înregistrat (…) 13.016 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 129.016 hectare. (…) Asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea cu succes a etapelor necesare şi îi îndemnăm să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul Centrelor judeţene, respectiv ai Centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reuşească să depună cererea în termen şi să evite aplicarea de penalităţi”, au precizat vocile oficiale ale Centrului județean APIA Brașov.
17 mai, ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2021
Tot miercuri, APIA Centrală transmitea o informare la nivel de țară, ocazie cu care conducerea instituției reamintea tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021 reprezintă ultima zi de primire, fără penalităţi, a cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.
„Asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea cu succes a etapelor necesare şi îi îndemnăm să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul Centrelor judeţene, respectiv ai Centrelor locale, pentru clarificarea/soluţionarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reuşească să depună cererea în termen şi să evite aplicarea de penalităţi”, spun reprezentanţii agenţiei.
Informaţiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărţile şi listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar şi ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA şi pe site-ul Agenţiei: www.apia.org.ro.
Până miercuri, 12 mai 2021, la nivel naţional, au fost înregistrate în baza de date APIA 710.720 cereri, pentru o suprafaţă de 6.885.745 hectare.

mai 13, 2021

Comentariile sunt închise.