Cum ar putea primi Romania 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de irigatii

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Informatii despre proiectele aferente Planului National de Rezilienta si Relansare (PNRR) care au fost inaintate Comisiei Europene vor fi disponibile in curand, insa proiectul de gestionare a infrastructurii de irigatii, care presupune o finantare de 4 miliarde de euro, ramane unul prioritar, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
„Saptamana viitoare, vom sti mai multe despre fiecare proiect acceptat, pentru ca noi am intrat cu vreo 10 proiecte, le-am inaintat Comisiei. Ramane o prioritate pentru noi infrastructura de gestionare a apei (…) pentru ca impreuna cu cei de la Mediu vom gestiona acest program. Este alocata o suma de 4 miliarde de euro. De asemenea, pentru prevenirea desertificarii si combaterea eroziunii solului vom lucra tot cu cei de la Mediu pe un program de prevenire a desertificarii si impadurire de aproximativ 1 – 1,5 miliarde de euro”, a declarat Adrian Oros, intr-o conferinta de presa.
Ministrul a mai spus ca raman de interes si proiectele referitoare la realizarea centrelor de depozitare, colectare si distributie a produselor agricole, centrele integrate de prelucrare primara a lanii si reforma structurala a tuturor liceelor agricole.
„Raman de interes pentru noi acele centre integrate de colectare, depozitare si distributie a produselor si mergem in continuare pe aceasta idee, desi am vazut ca cei de la Rezervele Statului au prins un grant intr-un program separat privind depozitele destinate Rezervelor Statului. Apoi centrele integrate de colectare si prelucrare primara a lanii, este un proiect pe care o sa il derulam impreuna cu Ministerul Economiei tot prin PNRR. De asemenea, reforma structurala a tuturor liceelor agricole si aici am prins si fermele didactice, care vor fi minimum 5 pentru fiecare liceu agricol care intra intr-un program de invatamant dual si fermele didactice sa beneficieze de acest program, astfel incat sa avem finantat pana in 2026 un program destul de serios si bine conturat. Acesta il derulam impreuna cu cei de la Ministerul Invatamantului”, a explicat Oros.
Alte proiecte incluse in PNRR, prezentate de ministrul Agriculturii, vizeaza consolidarea capacitatii institutionale a Bancilor de Resurse Genetice Vegetale Suceava si Buzau, precum si dezvoltarea lantului valoric national al sectorului de canepa.The post Cum ar putea primi Romania 1,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de irigatii first appeared on StiriAgricole.ro.

martie 19, 2021

Comentariile sunt închise.