Estimări ale stării culturilor de la INCDA-Fundulea

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Estimări ale stării culturilor la INCDA-Fundulea

Jurnalului Zilei, realizat de Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS), ne prezintă estimările stării culturilor la INCDA Fundulea

Sunt posibile necrozari parțiale ale aparatului foliar produse de temperaturile scăzute.

Rapiță de toamnă

Aproximativ 75 % din aparatul foliar format toamna a fost afectat pe parcursul iernii. Frunzele din centrul rozetei, s-au format în general în februarie și au supraviețuit valului de frig de la mijlocul lui februarie.

Orz de toamnă

La culturile semănate înainte de epoca optimă s-a observat o reducere a aparatului foliar.

Grâu de toamnă

Pentru culturile de grâu de toamnă semănate în epocă optimă nu s-au observat încă probleme deosebite.

Precipitații

În cursul zilei curente precipitații slabe s-au semnalat în nordul țării.

Temperaturile maxime față de perioada precedentă au scăzut în majoritatea zonelor, dar în special în sud vestul țării, unde izolat au fost depășite 15°C. Cea mai mare temperatură maximă s-a înregistrat în sud vestul țării la Calafat (15,1°C), iar cea mai scăzută în depresiunile din estul Transilvaniei la Joseni (4,1°C).

Temperaturile minime s-au menținut negative în majoritatea zonelor, excepție făcând zona de influență litorlă, aici înregistrându-se valori pozitive, dar modeste. Cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat în nordul țării la Rădăuți (-7,7°C), iar cea mai mare temperatură minimă (+3,0°C) a fost observată la Constanța.

Marți, 9 martie 2021, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ în sudul țării, valabil începând din această noapte, până joi dimineața.

Avertizarea este valabilă în 15 județe: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dol, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, precum și în București.

Articolul Estimări ale stării culturilor de la INCDA-Fundulea apare prima dată în Agrimanet.

martie 10, 2021

Comentariile sunt închise.