Focare de pesta porcina descoperite recent in mai multe gospodarii. Toti porcii au fost sacrificati

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Potrivit DSV Covasna, trei focare de pesta porcina au fost descoperite in gospodarii din comuna Cernat, iar autoritatile suspecteaza ca ar mai exista un nou focar in localitate.
Directorul Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat miercuri ca in cele trei gospodarii au fost sacrificati in total 48 de porci.
„Primul focar a aparut in urma cu mai putin de zece zile la o gospodarie din localitatea Cernat, unde au fost sacrificati 38 de porci. Al doilea focar a aparut in urma cu aproximativ patru zile, la o alta gospodarie, unde erau doi porci, iar alaltaieri s-a mai confirmat un nou focar, in vecinatatea celui de-al doilea, unde erau opt porci. Toti au trebuit sacrificati. (…) Acum mai exista o suspiciune de pesta porcina intr-o gospodarie din aceeasi localitate, unde sunt crescuti patru porci. Am facut o ancheta epidemiologica, am trimis probele la laborator si asteptam rezultatele, dar dupa toate probabilitatile si aici se va confirma pesta porcina”, a declarat pentru AGERPRES dr. Siko Barabasi Sandor.
Potrivit unui raport al DSV Covasna, postat pe site-ul Prefecturii, anul trecut au fost depistate trei focare de pesta porcina africana la porci domestici crescuti in gospodarii din localitatile Belin, Herculian si Saramas.
De asemenea, anul trecut au fost depistate mai multe cazuri de pesta porcina la porci mistreti in localitatile Baraolt, Varghis, Bradut, Belin, Valcele si Herculian.The post Focare de pesta porcina descoperite recent in mai multe gospodarii. Toti porcii au fost sacrificati first appeared on StiriAgricole.ro.

martie 4, 2021

Comentariile sunt închise.