SCZ – noi reguli pentru crescătorii de ovine și caprine

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

SCZ – noi reguli pentru crescătorii de ovine și caprine

Începând cu 2021, berbecii cu certificate de origine nu mai sunt obligatorii pentru încasarea subvenției la ovine.

Ordin-implementare-scheme-de-plati-2021-2022Descarcă

Condiții ovine:

SCZ pentru ovine se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 150 şi 500 de capete de femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia celor din UAT-urile din zona montană pentru care sesolicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 60 şi 500 de capete femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) animalele din exploataţie pentru care beneficiarul solicită SCZ au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare;b) animalele din exploataţie pentru care beneficiarul solicită SCZ au vârsta de maximum 8 ani la femele, respectiv 6 ani la berbeci, la data-limită de depunere a cererii unice de plată, fără penalizări;c) efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reţinere, potrivit prevederilor art. 53 alin. (4) paragraful al doilea lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 639/2014;d) să deţină registrul individual al exploataţiei completat în conformitate cu prevederileRegulamentului (CE) nr. 21/2004;e) animalele pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinute pe o perioadă de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere a cererii unice de plată, fără penalizări, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionată/menţionate în cerere;f) berbecii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrişi în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală;g) efectivul de femele ovine pentru care se acordă SCZ să fie înscris/înregistrat în registrulgenealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, precum și în controlul performanțelor de producție.

Solicitanţii cu un efectiv mai mare de 500 de capete femele ovine şi/sau berbeci beneficiază de sprijin cuplat zootehnic calculat la nivelul a maximum 500 de capete femele ovine şi/sau berbeci.

Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 100 de zile au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în/din exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

Condiții caprine:

SCZ pentru creşterea caprinelor se acordă fermierilor activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) solicită SCZ pentru un efectiv de minimum 50 şi maximum 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA, care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare a SCZ;b) solicitanţii cu un efectiv mai mare de 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi dereproducţie beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum 500 de capete de femele caprine şi/sau ţapi de reproducţie;c) femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie din exploataţia cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită SCZ să aibă vârsta de maximum 8 ani femelele şi, respectiv, 6 ani ţapii de reproducţie la data-limită de depunere a cererii unice de plată, fără penalizări;d) efectivul de animale pentru care se solicită SCZ trebuie să fie identificat şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată, dar nu mai târziu de prima zi a perioadei de reţinere, potrivit prevederilor art. 53 alin. (4) paragraful al doilea lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 639/2014;e) să deţină registrul individual al exploataţiei cu cod ANSVSA, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004;f) femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie pentru care se solicită SCZ trebuie să fiemenţinute/menţinuţi, pe o perioadă de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări a cererilor unice de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionată/menţionate în cerere;g) țapii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrişi în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală;h) efectivul de femele caprine pentru care se acordă SCZ să fie înscris/înregistrat în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, precum și în controlul performanțelor de producție.

Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care până la finalul perioadei de 100 de zile au intrat, respectiv au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în/din exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.
Articolul SCZ – noi reguli pentru crescătorii de ovine și caprine apare prima dată în Agrimanet.

februarie 20, 2021

Comentariile sunt închise.