Fără vaci NU mai primești ANT! Condiții noi

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Fermierii au cerut schimbarea regulilor astfel încât dacă nu mai ai animale să nu mai poți încasa Ajutoare Naționale Tranzitorii (ANT).

A fost lansat în dezbatere publică vineri, 19 februarie, un ordin pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi în anii 2021 și 2022.

Gata cu vânătorii de subvenții care fără animale încasau ANT. Potrivit noilor reguli, în exploatația cu cod ANSVSA pentru care se solicită sprijin, la data cererii  trebuie să existe minim un animal, exclusiv din specia bovină identificată și înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE).

Mai jos puteti consulta Ordinul supus dezbaterii:

Ordin-implementare-scheme-de-plati-2021-2022Descarcă

S-a obtinut o mare victorie! MADR ține cont de una dintre solicitările crescătorilor, aceea de a elimina fermierii care nu mai dețin nicio vacă și primesc ANT!

CONDIȚII:

Art. 60. ANTZ se acordă fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

a) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

b) schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

c) schemă cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

Art. 61.

(1) ANTZ pentru schema prevăzută la art. 60 lit. a) se acordă fermierilor crescători de bovine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) la data solicitării ANTZ, exploataţia să fie înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal din specia bovine, identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare;

b) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cotă de referinţă;

c) solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2014-2015.

(2) Plata ANTZ pentru fermierii prevăzuţi la alin. (1) se acordă pentru o cantitate de minimum 3 tone de lapte per exploatația cu cod ANSVSA, produsă şi înregistrată la livrări şi/sau vânzări directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă de referinţă.

Art. 62.

(1) ANTZ pentru schema prevăzută la art. 60 lit. a) se acordă şi fermierilor crescători de bovine, neînregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte până la data de 1 aprilie 2015, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) la data solicitării ANTZ, exploataţia să fie înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal din specia bovine, identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare;

b) solicitantul să fi comercializat o cantitate de minimum 3 tone de lapte în perioada de referinţă.

(2) Plata ANTZ pentru fermierii prevăzuţi la alin. (1) se acordă pentru o cantitate de minimum 3 tone de lapte per exploatația cu cod ANSVSA, comercializată în perioada de referinţă.

Art. 63.

(1) ANTZ pentru schema prevăzută la art. 60 lit. b) se acordă fermierilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) deţin un efectiv de minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă 31 ianuarie 2013 înregistrate în RNE;

b) la data solicitării ANTZ exploataţia cu cod ANSVSA este înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal din specia bovine, identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare;

(2) Plata ANTZ pentru schema prevăzută la art. 60 lit. b) se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie cu cod ANSVSA la data de referinţă.

Art. 64.

(1) ANTZ pentru schema prevăzută la art. 60 lit. b) se acordă fermierilor crescători de bovine şi pentru exploataţiile nou-înfiinţate după data de 31.01.2013, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) deţin un efectiv minim de 3 capete de bovine purtătoare de primă provenite dintr-un transfer integral de animale purtătoare de primă şi/sau nepurtătoare de primă, cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă, înregistrate în RNE;

b) la data solicitării ANTZ exploataţia să fie înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal din specia bovine, identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare.

(2) Plata ANTZ se acordă pentru un efectiv de minimum 3 capete bovine purtătoare de primă provenite dintr-un transfer integral de animale purtătoare de primă şi/sau nepurtătoare de primă, cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă.
Articolul Fără vaci NU mai primești ANT! Condiții noi apare prima dată în Agrimanet.

februarie 20, 2021

Comentariile sunt închise.