Ministrul Oros: industria de procesare a produselor bio, aproape inexistenta in Romania

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca in prezent, la nivelul tarii noastre nu mai exista procesatori de produse bio, iar aceasta activitate ajunge la 3%, noteaza Mediafax.
„Foarte putini agenti economici in domeniul procesarii, majoritatea doar in domeniul productiei primare: 35% cereale, 25% culturi industriale, 21% fanete si arbusti fructiferi 6%. Activitatea de procesare este aproape inexistenta, pana la 3%”, a precizat ministrul.
Seful MADR a mai spus ca, in Romania, agricultura bio se realizeaza doar pe 365 de hectare si ca in aceasta industrie sunt 10.000 de operatori si 13 organisme de audit.
„Vrem sa prindem sume mai consistente pentru acest domeniu de agricultura si industrie alimentara. Inceputul este mai timid avem o crestere anuala de 9%, avem undeva cam 10.000 de operatori inregistrati, 13 organisme de inspectie si certificare pentru agricultura ecologica aprobate, cei care fac acest audit si suprafata sigur, pe care se face agricultura biologica in Romania, este undeva, destul de mica, 365 de hectare”, a mai declarat Adrian Oros.The post Ministrul Oros: industria de procesare a produselor bio, aproape inexistenta in Romania first appeared on StiriAgricole.ro.

ianuarie 16, 2021

Comentariile sunt închise.