Dumitru(MADR): doar crescatorii de bovine vor mai putea primi subventie pentru infiintarea fabricilor de lapte

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

In viitorul Plan National Strategic, doar fermierii care cresc bovine vor mai putea primi subventii pentru infiintarea de fabrici de lapte, in conditiile in care „fermierii nostri sunt prizonierii unor multinationale, 6-7-8, care fac pretul pietei”, a declarat secretarul de stat Emil Dumitru.
„Vor face fabrici de lapte doar fermierii care produc lapte. Nu vom mai da subventii europene pentru investitii unora care nu au legatura cu vaca de lapte. Asa am facut in 2007 cand am inchis foarte multe capacitati mici de procesare pe motivul si pe rationamentul potrivit caruia nu respecta standardele comunitare, in loc sa le finantam, sa le modernizam. Din pacate, ne aflam in situatia in care fermierii nostri sunt prizonierii unor multinationale, 6-7-8, care fac pretul pietei”, a mentionat Emil Dumitru in cadrul emisiunii Viata Satului, la postul public de televiziune.
Mai mult, in viitorul exercitiu financiar, sprijinul va fi acordat fermierilor care isi doresc sa-si integreze productia, pentru ca doar in acest fel Romania va fi capabila de a-si schimba balanta comerciala.
”Unele din masurile pe care le avem in Programul National de Dezvoltare Rurala, pe care am facut analize, am constatat ca nu au functionat. Am facut fabrici de lapte fara sa existe actionari cei care produceau laptele sau abatoare fara sa existe produsii dedicati sacrificarii. In viitorul program, vom acorda sumele pentru a face investitii in ferma doar acelor fermieri care vor sa-si integreze productia. Unul care face business in constructii si vrea sa investeasca in agricultura trebuie sa fie prima data fermier, sa faca zootehnie si abia dupa aceea sa se gandeasca ca isi face un abator, pentru ca numai asa putem sa integram productia”, a mai spus Dumitru.
 
The post Dumitru(MADR): doar crescatorii de bovine vor mai putea primi subventie pentru infiintarea fabricilor de lapte first appeared on StiriAgricole.ro.

ianuarie 2, 2021

Comentariile sunt închise.