Numarul de bovine de carne, intr-o scadere accentuata. O asociatie agricola importanta incurajeaza cresterea lor

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Mai multi crescatori de bovine din intreaga tara au elaborat o petitie, transmisa ministrului Agriculturii, Adrian Oros, prin care ii solicita acestuia sa sustina dezvoltarea acestui sector, prin asigurarea unui cadru optim, in care crescatorii sa-si poata desfasura activitatea, fara piedici.
La acest demers se alatura si Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania, ACEBOP, care sustine initiativa fermierilor si vine cu noi propuneri, menite sa sustina dezvoltarea acestui sector.
„Asociatia noastra se alatura grupului de crescatori de bovine de carne din Romania care au initiat o petitie catre domnul ministru Nechita-Adrian Oros. Scopul petitiei este unul major pentru relansarea cresterii bovinelor de carne in Romania, marirea productiei, calitatea carnii si, implicit, obtinerea de plus valoare pentru fermieri. Este absolut necesara sprijinirea productiei. Romania nu are capacitate de rasa la bovine si nici la ovine, trebuie sprijinita metisarea. Din acest motiv, suntem langa crescatorii de bovine carne care au initiat petitia si care doresc dezvoltarea sectorului de carne”, se precizeaza intr-un comunicat al asociatiei.
In acest context, ACEBOP propune ca 75% din valoarea sprijinului care se va acorda in sector sa se dea la femele care dovedesc originea tatalui-rasa de carne, iar 50% pentru rase autohtone insamantate cu rase de carne.
De asemenea, asociatia propune coborarea numarului de capete la tinerii fermieri, la 5 capete bovine si 75 la ovine si aplicarea echivalentului zootehnic, adica o subventie pe UVM (Unitate Vita Mare) la fel cum exista sprijinul pe hectar cu 36 euro, iar crescatorii de animale sa fie sprijiniti pe UVM.
Nu in ultimul rand, asociatia mai propune ca 50% din valoarea sprijinului sa se dea la oricare vaca ce intra la metisare cu rase de carne.
„Asa poate fi relansata productia de carne vita a Romaniei”, spun reprezentatii Asociatiei.The post Numarul de bovine de carne, intr-o scadere accentuata. O asociatie agricola importanta incurajeaza cresterea lor first appeared on StiriAgricole.ro.

mai 19, 2021

Comentariile sunt închise.