Ministrul Oros, despre cea mai eficienta metoda de protejare a culturilor de vremea nefavorabila

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre problemele tot mai comune ale agricultorilor romani, care inregistreaza pierderi majore pe fondul inghetului si a secetei, spunand ca cea mai sustenabila masura, pe termen lung, este asigurarea culturilor si inceperea demersurilor pentru accesarea de fonduri mutuale.
Prezent la inaugurarea unei hale agroalimentare, Adrian Oros a fost intrebat de un jurnalist daca ministerul pe care il conduce are in vedere aprobarea unor masuri pe termen scurt de sprijinire a fermierilor afectati de vremea nefavorabila.
“Singurele masuri realiste, pe care le-am discutat cu asociatiile de fermieri, pe termen lung sunt un sistem de asigurare sustenabil, in care sa participe toti, si fondurile mutuale, asa cum exista in toata lumea si in toata Europa. Noi am inceput discutiile cu asociatiile mari de fermieri pentru a constitui si in Romania un sistem de gestionare a acestor riscuri naturale, fie seceta, fie grindina, fie inghet, pentru ca asta este singura solutie realista si care functioneaza peste tot in Europa”, a declarat Oros.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare in orasul Zlatna, denumita de localnici “mall motesc”, o investitie realizata cu fonduri europene si bani de la bugetul local. Hala se afla intr-o cladire in care a functionat o centrala termica si care a fost dezafectata in ultimele decenii.The post Ministrul Oros, despre cea mai eficienta metoda de protejare a culturilor de vremea nefavorabila first appeared on StiriAgricole.ro.

mai 1, 2021

Comentariile sunt închise.