Apelul ministrului Oros, menit sa incurajeze dezvoltarea rurala

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, considera ca dezvoltarea zonelor rurale este un obiectiv la indeplinirea caruia ar trebui implicate mai multe ministere, astfel incat sa fie atins cat mai rapid.
Ministrul sustine ca politica UE se bazeaza pe cresterea componentelor cu valoare adaugata mare pe tot lantul alimentar.
„Dar aceasta tranzitie catre o economie verde, neutra din punctul de vedere al emisiilor de carbon, nu trebuie sa afecteze viabilitatea fermierilor si sa atinga scopul pe care ni-l propunem cu totii: alimente sigure si de o calitate inalta. Trebuie sa incercam sa stabilim un echilibru intre acest tip de agricultura responsabila si cu sustinerea viabilitati fermierilor, pentru obtinerea unor venituri importante pentru fermieri, astfel ca ei sa ramana in acest domeniu de activitate”, a completat Oros.
El a precizat ca, pentru planul national strategic, ministerul a creionat cateva prioritati.
„Legat de programul national strategic, noi am parcurs anul trecut o analiza SWOT, am avut discutii aprofundate cu toate formele asociative, online sau fata in fata, ne-am deplasat in aproape toate judetele si au reiesit cateva prioritati, iar obiectivele ar fi promovarea unui sector agricol inteligent, rezilient si diversificat, consolidarea orientarii catre piata, cresterea competitivitatii fermierilor, imbunatatirea pozitiei fermierului in acest lant trofic, dar si dezvoltarea zonelor rurale”, a spus ministrul.
El a sustinut ca mai multe ministere ar trebui sa se ocupe de acest aspect.
„La dezvoltarea zonelor rurale ar trebui sa contribuie, intr-un efort sinergic, si celelalte ministere, ma refer la cel al Mediului, al Dezvoltarii, al Fondurilor Europene, si ar trebui sa fie niste entitati multifond, asa incat performanta lor sa creasca si prin faptul ca sumele alocate derularii proiectelor acestor entitati ar veni de la mai multe ministere, atunci cu siguranta acest obiectiv privind dezvoltarea locala ar fi atins mult mai sigur decat daca finantarea se face doar din banii de la Ministerul Agriculturii”, a aratat Oros.
„Sper ca ceilalti colegi din Guvern sa fi inteles acest lucru”, a subliniat el.The post Apelul ministrului Oros, menit sa incurajeze dezvoltarea rurala first appeared on StiriAgricole.ro.

martie 26, 2021

Comentariile sunt închise.