Fermier: Dacă va fi nevoie să blocăm țara cu tractoarele, o s-o blocăm

Salt la sursă
Author:

Ionuț Fîntînă

– Stiri agricole – AGROTV

Ultimatum pentru guvernanți din partea fermierilor afectați de secetă: ori primim despăgubiri, ori blocăm țara cu tractoarele.
După protestul care a avut loc miercuri în Piața Victoriei, fermierii români nu sunt dispuși să dea înapoi din demersurile lor. Aceștia așteaptă încă o soluție din partea guvernanților pentru plata despăgubirilor de secetă, și spun că în cazul în care un răspuns pozitiv în acest sens nu va veni, vor ieși în stradă cu tractoarele.
În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu Emil Bălteanu, președinte al Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice județul Iași și organizator al protestului. Acesta ne-a spus că săptămâna viitoare, reprezentanții fermierilor vor încerca să aibă o discuție cu premierul României, Florin Cîțu, pentru a-l determina pe acesta să plătească despăgubirile.
”Săptămâna viitoare noi vom face tot posibilul să ne vedem cu primul ministru. După ce ne vedem cu premierul, avem două posibilități: să trecem din nou la coarnele plugului sau să trecem la volanul tractoarelor și să ieșim în stradă. Asta vom face. Nu a fost voința noastră, a fost disperarea care împinge omul să-și dea foc la casă atunci când nu mai reușește să trăiască așa cum și-a plănuit și cum este firesc să se trăiască într-o lume civilizată.
Eu dau glas celor pe care îi reprezint, iar dacă va fi nevoie să blocăm țara asta, o să blocăm țara. Sperăm să nu fie nevoie să facem asta, la fel cum sperăm să primim acei bani care sunt atât de necesari pentru oamenii necăjiți care vor să muncească în țara noastră, care vor să producă în țara noastră, să-ți țină copiii și să-i educe în țara noastră”, a precizat Emil Bălteanu.

martie 25, 2021

Comentariile sunt închise.