Solutiile pentru infrastructura de irigatii intarzie sa apara. Cu ce propuneri vin organizatiile de fermieri?

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Problema infrastructurii de irigatii, dezvoltata insuficient incat sa asigure necesarul suprafetei agricole din tara noastra, este adusa din nou in atentia autoritatilor de catre fermieri, care solicita solutii urgente si vin cu o serie de propuneri, prin care sa rezolve aceasta nevoie majora  a agriculturii romanesti.
„Unele dintre problemele actuale cu care se confrunta Romania cand vine vorba de irigatii sunt reprezentate de: infrastructura de irigatii insuficienta raportata la suprafata de teren care ar trebui sa fie irigata, infrastructura de irigatii existenta este invechita, distrusa, nereabilitata si nemodernizata (probleme mari sunt la statiile de pompare ale ANIF care nu au fost reabilitate/modernizate; canalele de aductiune apa sunt colmatate), situatii in care structura reabilitata / modernizata de catre ANIF a cedat la momentul punerii in functiune, dar si imposibilitatea ANIF de a furniza apa in mod constant.
Pentru a veni in ajutorul agricultorilor, Clubul Fermierilor Romani propune o serie de solutii cu scopul de a gasi o rezolvare: Dispunerea urgenta de catre MADR / ANIF a efectuarii lucrarilor pentru restaurarea sistemelor de irigatii, decolmatarea canalelor prin solutii identificate in functie de specificul local (de ex.: decolmatare prin escavare a unei portiuni din canal, ca masura de moment) si includerea de catre ANIF in programul de dragare a tuturor zonelor din tara care se confrunta cu aceasta problema.
Clubul Fermierilor Romani a fost foarte implicat si in problema reprezentata de seceta. Ca urmare a sesizarilor primite de la fermierii din mai multe judete, am transmis adrese catre MADR si MAI prin care solicitam urgentarea formarii comisiilor si declansarea procedurilor de constatare a pagubelor in toate zonele afectate de seceta, avand in vedere ca fermierii au depus deja documentele de calamitate la primarii.”
Clubul Fermierilor Romani este o asociatie non-profit, non-guvernamentala, formata din fermieri performanti, care promoveaza interesele agricultorilor din intreaga tara.The post Solutiile pentru infrastructura de irigatii intarzie sa apara. Cu ce propuneri vin organizatiile de fermieri? first appeared on StiriAgricole.ro.

martie 11, 2021

Comentariile sunt închise.