Ministrul Oros, noutati despre bugetul alocat agriculturii si despre sprijinul oferit pentru cultivarea de legume in spatii protejate

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca sumele alocate pentru agricultura in buget sunt mai mici decat anul trecut, insa s-a semnalat o crestere cu 10% la fondurile europene.
„Banii sunt mai putini decat executia anului trecut, dar si anul trecut am pornit cu un buget mai mic si apoi la fiecare rectificare am reusit sa atragem catre Ministerul Agriculturii bani ca sa acoperim toate nevoile. Acest lucru se va intampla cu siguranta si anul acesta. In schimb este o crestere cu aproape 10% pe banii care vin din fondurile europene, pentru ca anul acesta demaram programul de tranzitie 2021 – 2022, unde avem alocate 3,2 miliarde de euro doar pentru masuri si inca 3 miliarde de euro pentru plati directe. Deci in urmatorii doi ani vor fi 6,2 miliarde de euro bani europeni pentru agricultura”, a precizat Adrian Oros.
Ministrul a vorbit si despre alocarile financiare pentru noul program de sustinere a cultivarii legumelor in spatii protejate, ce urmareste sa inlocuiasca programul Tomata care, in opinia sefului MADR, a fost un esec.
„Tot pentru legumicultori in urmatorii 2 ani au fost alocate 150 de milioane de euro prin Programul de Tranzitie doar pentru sere si solarii, bani distincti, iar pentru procesare si depozitare 50 de milioane de euro. Anul acesta legumicultorii vor primi pentru legume in spatii protejate si un sprijin cuplat de 4.600 de euro. Acestea sunt sumele totale legate de legumicultura pentru anul 2021″, a transmis Oros.
Intrebat cand va deveni operational Programul AgroInvest, seful MADR a precizat ca acest lucru nu depinde de Ministerul Agriculturii, dar a adaugat ca mai este de luat un aviz de la Ministerul Justitiei. “Speranta noastra si a fermierilor este cat mai devreme, dar nu depinde de ministrul Agriculturii”, a precizat Oros.The post Ministrul Oros, noutati despre bugetul alocat agriculturii si despre sprijinul oferit pentru cultivarea de legume in spatii protejate first appeared on StiriAgricole.ro.

martie 1, 2021

Comentariile sunt închise.