Adrian Chesnoiu, ATAC la adresa Guvernului: ”Este un buget al dezastrului!”

Salt la sursă
Author:

Ionuț Fîntînă

– Stiri agricole – AGROTV

Proiectul de buget pentru anul 2021 a stârnit multe reacții vehemente în sectorul agricol românesc, atât din partea fermierilor, cât și din partea unor oficiali. După ce sumele pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă nu au fost incluse în buget, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu a precizat că va depune, alături de colegii săi, mai multe amendamente la Legea bugetului.
”Am văzut cu toții datele pe buget prezentate de premierul Cîțu și implicit am făcut o analiză atentă asupra datelor din bugetul destinat agriculturii României pentru anul 2021. Am văzut și vedem cu toții, tragem concluzia foarte clară că măsurile de distrugere al acestui extrem de important sector al României – agricultura -, începute de premierul Orban în 2020, continuă și în 2021”, a subliniat Adrian Chesnoiu în deschiderea unei conferințe de presă.
Deputatul îi acuză pe guvernanți că au ”spulberat toate speranțele fermierilor”, prin eliminarea programului pentru acordarea mierii în școli, programele pentru produse tradiționale și pentru cei care își desfășoară activitatea în zona montană, chiar și a legii 236 care prevedea acordarea unui sprijin de comercializare pentru fiecare producător ce-și ducea produsele și materiile prime într-un centru de procesare în valoare de 200 de euro/tonă, care a fost amânată.
Potrivit lui Adrian Chesnoiu, bugetul pentru anul 2021 este unul dezastruos pentru fermierii români. ”Este un buget al dezastrului, un buget care va duce la îngroparea definitivă a activității în fermele românești. În 2021, atât domnul Cîțu cât și domnul Oros, nu au ținut și nu au considerat de cuviință să aloce fermierilor români acele despăgubiri pentru culturile de primăvară pe care le-au fluturat în campania electorală cu fiecare prilej. Nu exista conferință de presă, eveniment electoral în care domnul Oros, domnul Cîțu sau domnul Orban să nu îi asigure pe fermierii români că vor plăti despăgubirile. (…) Cîțu, Orban și toți cei care se află în coaliția de guvernare nu vor să aloce 1 miliard de lei pentru fermierii români”, a mai spus fostul șef AFIR în cadrul conferinței de presă.
Adrian Chesnoiu a mai anunțat că va depune, alături de colegii săi parlamentari, amendamente la Legea bugetului de stat, astfel încât să fie majorate sumele pentru agricultura românească. Mai mult, acesta a venit și cu o soluție cu privire la sectorul de unde ar putea fi luate aceste sume.
”Vom depune amendamente la Legea Bugetului de Stat pentru susținerea agriculturii românești, a producției autohtone și a satului românesc, pentru că bani sunt în țară, bani se pot aduce la bugetul românesc, numai că trebuie să vrei și să fii de bună credință pentru a-ți îndeplini jurământul de credință depus fermierilor. (…) Îi dau un exemplu domnului Cîțu, și ar trebui să medităm cu toții. A pus în bugetul pe anul 2021, fabuloasa sumă de 111 miliarde de lei pentru evaziunea fiscală. N-ar fi fost, domnule Cîțu, mai ușor să puneți 110 miliarde și să alocați 1 miliard pentru fermierii români, astfel încât să plătiți despăgubirile de primăvară?”, a explicat Adrian Chesnoiu.

februarie 14, 2021

Comentariile sunt închise.