Adrian Oros: cormoranii sunt o problema pentru piscicultura. Ce masuri vor fi implementate in acest sens?

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este de accord cu opinia fostului sef al MADR, Petre Daea, care afirma ca un mare pericol pentru piscicultura romaneasca este reprezentat de cormorani. Actualul ministru considera ca este necesara acordarea de despagubiri in acest sector.
„Cormoranii sunt o problema, despagubirile sunt justificate, cormoranii pot produce daune foarte mari. Pentru ca au fost protejati si nu au fost vanati de mult timp, s-au inmultit. Sunt proceduri de moficare a legislatiei pentru a se reveni la vanatoarea de cormorani”, a declarat ministrul.
Cine nu va fi despagubit
Ministrul a adaugat ca nu va despagubi fermierii care au declarat ferme piscicole mai extinse si cantitati de peste mai mari decat in realitate. „Au venit la plata pentru despagubiri dosare cu niste semne de intrebare.
Am inceput verificari pentru ca se spunea ca in ferme cantitatea de peste nu era cea reala. Nu vom da drumul la aceste plati pentru ca sunt ilegale, daca se declara o cantitate de doua ori mai mare de luciu de apa”, a explicat ministrul.
De asemenea, seful MADR a mai declarat ca din fondurile europene alocate operatiunilor de piscicultura, fosta conducere a ministerului a reusit sa absoarba doar 26% din acestea si ca, pe vremea ministrului Daea, s-au acumulat foarte multe cereri de despagubiri suspicioase.
Nota: Presedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care modifica Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic din 2006, permitand vanarea cormoranului mare, specie daunatoare pentru populatia piscicola. 
In forma legii promulgate de presedinte, este stabilita perioada de vanatoare pentru cormoranul mare intre 1 septembrie si 28 februarie.The post Adrian Oros: cormoranii sunt o problema pentru piscicultura. Ce masuri vor fi implementate in acest sens? first appeared on StiriAgricole.ro.

februarie 13, 2021

Comentariile sunt închise.