APIA, noutati despre subventia pentru silvomediu. Cum poate fi accesat acest sprijin

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

APIA anunta lansarea sesiunii 4 de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat aferenta Masurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”, SubMasura 15.1 „Plati pentru angajamente de silvomediu” din cadrul PNDR 2014 – 2020.
Schema de ajutor de stat contribuie la prioritatea Uniunii Europene in materie de dezvoltare rurala „Refacerea, conservarea si consolidarea ecosistemelor legate de agricultura si silvicultura”.
Alocarea financiara pentru sesiunea 04/2021 este de  22.318.866 euro.
Cererile de sprijin pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse in intervalul 01 martie – 17 mai 2021, ora 16:00, cu posibilitatea depunerii pana in data de 11 iunie 2021, ora 16:00, cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere la sumele la care beneficiarul ar fi avut dreptul in cazul in care cererea ar fi fost depusa pana in termenul de 17 mai.
Cererile de sprijin depuse in termenul mentionat, pot fi modificate pana la data de 31 mai 2021, cu posibilitatea depunerii pana in data de 11 iunie 2021, ora 16:00, cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere la sumele la care beneficiarul ar fi avut dreptul in cazul in care modificarea ar fi fost depusa pana in termenul de 31 mai.
Dupa avizarea dosarului tehnic de catre Garda Forestiera, solicitantii pot depune, la Centrele Judetene APIA, cererile de sprijin insotite de documentele specificate in Ghidul solicitantului.
Solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in schema de ajutor de stat si detaliate, atat in Ghidul Solicitantului, cat si in Procedura operationala privind primirea, administrarea si selectia cererilor de sprijin, documente care urmeaza a fi publicate pe site-ul APIA, sectiunea „Masuri de sprijin si IACS”, subsectiunea „Masuri delegate din PNDR”.
Selectia Cererilor de sprijin in cadrul sesiunii se efectueaza conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 362/2016, cu modificarile si completarile ulterioare si este publicat pe site-ul APIA.
Anuntarea rezultatelor selectiei se va face prin notificarea beneficiarilor de catre Centrele Judetene APIA ca urmare a publicarii pe site–ul APIA a Raportului de selectie aprobat de catre directorul general al DGDR – AM PNDR.The post APIA, noutati despre subventia pentru silvomediu. Cum poate fi accesat acest sprijin first appeared on StiriAgricole.ro.

februarie 12, 2021

Comentariile sunt închise.