De ce merita sa cresti un copil la sat. Recomandari pentru a-i dezvolta competente de mic antreprenor

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania a crescut cererea pentru imobiliare in mediul rural, mai ales in randul tinerilor. Cum multi dintre acestia au posibilitatea telemuncii indiferent de context, s-au orientat catre case din localitatile aflate in imediata proximitate a marilor orase.
Mai ales pentru cei care au copii, acest ultim factor cantareste mult, pentru ca micutii au astfel acces la o educatie mai buna, pe care se presupune ca o ofera, in conditii normale, o scoala din mediul urban. Insa, de ce ti-ai creste copilul la sat? Una dintre cele mai importante lectii invatate in ultimul an este aceea ca izolarea intre pereti de beton este dificila si chiar insuportabila in timp chiar si pentru adulti, daramite pentru copiii care au o nevoie permanenta de joaca, miscare, explorare.
Cu privire la motivele ce pot fi invocate pentru a te retrage la tara si de dragul copilului, vom dezvolta cateva directii in acest articol.
Invatarea „la firul ierbii” a celor mai importante valori
Un copil crescut la tara va stabili o legatura unica si profunda cu natura si cu animalele. Prietenii necuvantatori il ajuta sa descopere dragostea, curajul, empatia si il responsabilizeaza. In plus, un pui de om va invata ce inseamna libertatea, va constientiza ca un caine si o pisica au nevoie de libertate de miscare, de un mediu natural in care se pot manifesta in voie. Astfel, cel mic va respecta autonomia si demnitatea altor fiinte. Daca il faci sa constientizeze ca traieste intr-un mediu in care exista foarte multe resurse, ii poti dezvolta de mic si spiritul antreprenorial.
Poti chiar tu sa-ti dezvolti un business de familie, eventual cu fonduri europene, si sa il implici pe copil in mai multe procese, ca martor direct. De exemplu, ai putea sa te focusezi pe gaini ouatoare de vanzare, o afacere care nu presupune o investitie foarte mare, caci nu pasarile sunt scumpe, nici ingrijirea lor, ci stabilimentul necesar inaripatelor. Copilul tau ar putea vedea, in primul rand, ce inseamna sa construiesti ceva de la zero si ar putea invata de mic cateva principii de functionare economica. Poti sa il responsabilizezi, dandu-i cateva sarcini adaptate varstei lui, de exemplu, sa schimbe talasul catorva pasari, gest pentru care sa fie rasplatit. Astfel va invata ca banii nu sunt un dat si ca sunt piesa de schimb pentru un efort, laolalta cu aprecierea.
Lipsa de conditionari pentru a se bucura de copilarie
Copilul tau crescut la casa va putea sa faca galagie, sa lege prietenii stranse cu cei de varsta lui, sa tropaie in timp ce se joaca de-a soldatii sau cand intra in rolul de „indian”. Niciunul dintre vecini nu va fi deranjat de acest comportament, iar bucuria de a-si trai copilaria departe de limitari nu poate fi egalata de nimic. La sat, legaturile intre copii se leaga mult mai repede, pentru ca e un spatiu mult mai securizat, iar interactiunile sociale sunt incurajate. Astfel, cel mic se va imprieteni foarte repede cu nazdravanii vecinilor, va invata, avand mult mai multe resurse de timp la dispozitie fata de un altul care sta cu o bona, sa imparta jucarii, sa se integreze si sa interactioneze. In plus, va avea spatiu suficient si in casa pentru a-si crea propriul univers, avand corturi din cearceafuri in sufrageria spatioasa, o jungla populata de animale din plus in care ficusii, palmierii de camera si alte plante vor fi elemente de „padure amazoniana”. Nu va fi deloc dificil sa-i amenajezi in curte un mic parc de joaca, cu leagan, tobogan, ba chiar si piscina gonflabila, in sezonul estival.
Fara doar si poate, departe de tumultul unei metropole, un copil poate fi mai linistit si mai conectat la simplitatea vietii, pe care multi nu o gasesc nici macar la maturitate. Astazi, satele din apropierea oraselor reprezinta comunitati dezvoltate alcatuite din oameni care au standarde de viata ridicate, insa mai vor si ceva in plus: o oaza de liniste. Daca ai posibilitatea de a i-o oferi copilului tau, nu ezita sa o faci. 
Sursa foto: unsplash.com
 The post De ce merita sa cresti un copil la sat. Recomandari pentru a-i dezvolta competente de mic antreprenor first appeared on StiriAgricole.ro.

februarie 6, 2021

Comentariile sunt închise.