AIPROM: cat de sigure sunt produsele de protectie a plantelor prezente in Romania

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania – AIPROM, impreuna cu specialistii din domeniu, cu fermierii si cu distribuitorii de input-uri pentru agricultura, au analizat situatia produselor de protectia plantelor pentru cele mai importante culturi, pentru boli si daunatori specifici, evidentiind asttfel golurile de protectie si incercand sa estimeze pierderile de productie inregistrate in absenta acestor solutii.
„Scopul proiectului este acela de a trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca protejarea culturilor de atacul bolilor si daunatorilor a devenit din ce in ce mai dificila in contextul reducerii numarului de solutii disponibile pe piata europeana. A interzice produsele de uz fitosanitar fara a pune absolut nimic in loc credem noi ca nu este sanatos. Astazi, mai avem aproximativ 30-40% din produsele de uz fitosanitar disponibile acum 15-20 de ani”, sustine dl. Vasile Iosif, Presedinte AIPROM.
Punctul de vedere al AIPROM referitor la raportul privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork)
Recent, comisiile reunite AGRI si ENVI din Parlamentul European au publicat un raport comun privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork). In acest context, AIPROM a formulat un punct de vedere cu privire la acest raport.
Membrii Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania – AIPROM utilizeaza tehnologiile agricole durabile disponibile in prezent. Fiind o industrie care sustine activitatea fermierilor si productia de alimente, ne angajam sa ne jucam rolul, sa inovam si sa implementam solutiile necesare pentru o agricultura durabila.
Impreuna facem SCUT impotriva contrafacerii produselor de protectia plantelor!
Contrafacerea produselor de protectia plantelor este un fenomen ce ia amploare si in Romania. Va invitam sa aflati de la Ionut Tabara – fitofarmacist cat de periculoase sunt produsele contrafacute de protectia plantelor, dar si cum puteti evita astfel de achizitii care va pun in pericol sanatatea si afacerea.
NU UITATI! Cumparati produse de protectia plantelor numai de la distribuitorii autorizati!The post AIPROM: cat de sigure sunt produsele de protectie a plantelor prezente in Romania first appeared on StiriAgricole.ro.

ianuarie 30, 2021

Comentariile sunt închise.