Ministrul Oros, opinie despre PNRR: „Intrebarea e daca putem cheltui fondurile alocate agriculturii”

Salt la sursă
Author:

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vorbeste despre Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), spunand ca fiecare minister trebuie sa vada cat de realiste sunt proiectele din cadrul acestuia, pentru ca termenele sunt „foarte stranse”.
Aprobat de Guvern pe 20 ianuarie, PNRR stabileste cinci etape de parcurs in vederea obtinerii unui document actualizat, care sa fie trimis, mai apoi, Comisiei Europene.
Totusi, seful MADR considera ca termenul pentru contractarea sumelor este unul foarte strans, iar fiecare minister trebuie sa aprecieze cat de realiste sunt proiectele pe care urmeaza sa le deruleze.
„In prima sedinta de Guvern fiecare minister isi va asuma din PNRR ce vrea sa faca, cu termene clare, in asa fel incat sa putem prezenta Comisiei, la inceputul lunii martie, o forma finala, ca sa atragem primii bani pentru proiecte anul acesta. Dupa stiinta mea, regula este ca pana la finele lui 2023 trebuie sa fie contractate toate sumele. Este un termen foarte strans, mai ales cand discutam de infrastructura pe care vrem noi sa o facem. Intr-adevar, finalizarea va fi poate pe N+2 sau N+3, dar contractarea va fi 2023, si atunci sigur ca vom dori sa folosim aceasta oportunitate pentru a atrage toata suma. Discutia actuala este urmatoarea: cat de realiste sunt proiectele fiecarui minister. Intrebarea pentru mine, la Agricultura, este daca pot sa cheltui cele 6,5 miliarde de euro, daca exista capacitate de proiectare si tehnica de executie ca sa cheltui banii… Daca nu, ii dau altcuiva, la Transporturi, de exemplu”, a explicat Adrian Oros intr-un interviu acordat Agerpres.The post Ministrul Oros, opinie despre PNRR: „Intrebarea e daca putem cheltui fondurile alocate agriculturii” first appeared on StiriAgricole.ro.

ianuarie 26, 2021

Comentariile sunt închise.