Cioban dispărut în județul Olt; 100 oi au fost găsite moarte

Salt la sursă
Author:

agrimanet

– Stiri Agricole – Agrimanet

Un cioban din Olt a dispărut, iar aproximativ 100 oi au fost găsite moarte. „O fi mort, o fi fugit…“

Un cioban din judetul Olt este de negăsit, cei care l-au angajat anunţându-i astăzi pe poliţişti. Ciobanul îngrijea o turmă cu peste 500 oi şi peste 100 capre, zeci de animale fiind găsite moarte.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au confirmat că au fost sesizaţi cu privire la eveniment, desfăşurând cercetări la faţa locului.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobicesti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în pârâul din localitate sunt mai multe oi înecate. De asemenea, persoana care a sesizat a menţionat că nu cunoaşte unde este ciobanul care avea oile în grijă. Poliţiştii sunt prezenţi la faţa locului pentru a efectua cercetări“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Astăzi, 20 ianuarie 2021, în localitatea Bobiceşti din judeţul Olt, o familie de fermieri au anunţat la poliţie că zeci de animale care le aparţineau au fost găsite înecate într-un pârâu alimentat de precipitaţiile din ultima perioadă, iar ciobanul care le avea în grijă este de negăsit.

Familia Trăistaru are o fermă de animale în localitate, fermă cu peste 500 oi şi peste 100 capre. Ciobanul pleca cu turma de la fermă în fiecare dimineaţă şi se întorcea cu animalele în jurul orei 17,00. Văzând că ciobanul nu a adus oile, au plecat în căutarea lor. Au crezut că le-au găsit pe toate, nu şi pe cioban, însă în această dimineaţă au observat că zeci de animale lipsesc. 

„Aseară, fiind negură, nu ne-am dat seama că lipsesc. Am crezut că ciobanul a fugit, că ne-a lăsat baltă. De dimineaţă am văzut că lipseşte berbecul ăla, oaia aia… Şi le-am luat la numărat, aşa am văzut că nu sunt toate. (…) Le-am găsit moarte în Burlui, iar pe cioban, niciunde. Bâta lui era deasupra oilor, dar n-am umblat, am anunţat Poliţia. O fi sub oi, o fi fugit, s-o fi speriat….“, a spus, îngrijorată, femeia, care aşteaptă de acum veşti de la soţ. Poliţia a fost anunţată şi a demarat căutările. Ciobanul căutat este un bărbat de peste 50 ani, din Corbeni – Balş. Avea grijă de animalele familiei Trăistaru de aproximativ două săptămâni, „de la Sfântul Ion“, a declarat Mariana Trăistaru pentru Adevărul.

Salvatorii ISU Olt au început operaţiunile de căutare în cazul ciobanului dispărut în localitatea Bobiceşti din judeţul Olt. Zeci de oi pe care le avea în grijă au fost găsite îngheţate în pârâu. “Echipaje de pompieri de la Detaşamentul Slatina şi Garda Balş, acţionează în localitatea Morunglav, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în pârâul Bârlui. Misiunea se desfăşoară cu dificultate, din cauza zonei greu accesibile şi a faptului că apa pârâului este îngheţată. Până în acest moment au fost degajate cadavrele a peste 60 de oi, iar misiunea continuă, cu sprijinul scafandrilor, pentru căutarea bărbatului posibil înecat“, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Adevărul; sursa foto: Adevărul
Articolul Cioban dispărut în județul Olt; 100 oi au fost găsite moarte apare prima dată în Agrimanet.

ianuarie 20, 2021

Comentariile sunt închise.