Proiect APPR -Definirea principalelor elementelor tehnologice specifice pentru cultura porumbului în condițiile eco-pedologice din Câmpia Transilvaniei

– ÎNFIINȚAREA POLIGONULUI AGRIM –

SCOP

Definirea principalelor elemente tehnologice specifice pentru cultura porumbului în condițiile eco-pedologice din Câmpia Transilvaniei, în cadrul proiectului care vizează Managementul integrat al Inputurilor agricole – AGRIM.

OBIECTIVELE SPECIFICE:

  1. Determinarea influenței potențialului genetic al hibrizilor de porumb utilizați privind răspunsul la aplicarea în complex a tuturor inputurilor agricole specifice tehnologiei moderne.
  2. Determinarea influenței variantei de fertilizare și a noilor sortimente de fertilizanți asupra hibrizilor de porumb în condițiile unui an climatic aparte.
  3. Influența tratamentelor fitosanitare folosind pachete uzuale oferite fermierilor în condiții de cultură specifice.
  4. Influența metodelor de recoltare și condiționare a producției asupra cantității și calității acesteia

REZULTATE :

  1. Elaborarea de recomandări specifice pentru tehnologia de cultură a porumbului în funcție de materialul biologic, inputurile utilizate și momentul și metodologia de recoltare.
  2. Organizarea de întâlniri și vizite ale Poligonului AGRIM de către fermieri, Asociații de producători de inputuri, parteneri AGRIM, studenți etc.
  3. Elaborarea de flyere, materiale promoționale, publicitate media.

– WORCKSHOP-UL –

“INPUTURI INTEGRATE LA TEHNOLOGIA CULTIVĂRII PORUMBULUI ÎN ANUL 2018”, workshop susținut de FUNDAȚIA RESURSE EFICIENTE ȘI AGRICULTURĂ DURABILĂ – READ.

Comentariile sunt închise.