Ghid: Tehnologii agricole sustenabile Fertilizarea cu îngrășăminte lichide (UAN)

Tehnologii agricole sustenabile

Fertilizarea cu îngrășăminte lichide (UAN)

B. Bourrie

Cuprins:

1. Fertilizarea cu UAN la porumb
  2. Fertilizarea grâului cu UAN
  3. Fertilizarea la rapiţă cu UAN
  4. Fertilizarea la floarea soarelui cu UAN
  5. Fertilizarea cu azot – criterii de alegere a îngrăşămintelor

Documentul este publicat și pe platforma AGRIM.ro

Comisia pentru Agricultură, răspuns pentru Asociația Forța Fermierilor. Adrian Chesnoiu: ”Dacă Guvernul nu va da OUG pentru despăgubiri, depunem amendament la Legea bugetului”

Roxana Dobre

– Ştiri agricole – Agrointeligența

Amendament la Legea Bugetului pentru ca fermierilor să li se acorde despăgubirile de secetă pentru culturile agricole de primăvară. Răspuns prompt al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților după ce Asociația Forța Fermierilor a solicitat public, în numele membrilor săi, ajutorul deputaților pentru plata urgentă a despăgubirilor pentru culturile de primăvară către fermieri. Adrian Chesnoiu, […]

Noutăți de la partenerii AGRIM

zadminx

– Alcedo

Ce este COMET DUO? Un pachet inovator cu doua fungicide, COMET si FLEXITY, care combate complexul de boli foliare ale graului, inclusiv fainarea, inca de la primul tratament din primavara.

De ce este COMET DUO o solutie iscusita? Pentru ca are un spectru larg de prevenire si combatere a celor mai pagubitoare boli intalnite la grau: fainarea, ruginile, patarea reticulara sau arsura frunzelor si este flexibil in aplicare, in functie de stadiul de dezvoltare a culturii si conditiilor climatice la momentul aplicarii.

Cand se aplica COMET DUO? Pachetul se poate aplica de la sfarsitul infratirii graului pana la inflorit (BBCH 25-61). Timpul de pauza recomandat este de 35 de zile.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

The post COMET DUO – combate complexul de boli foliare ale graului, inca de la primul tratament din primavara appeared first on Alcedo.

Redactor Redactor

– StiriAgricole.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca fermierii vor putea primi, in acest an, ajutoare de minimis in valoare de 88 de milioane de euro. Masurile de sprijin se adreseaza atat agriculturii vegetale cat si zootehniei.
„Va fi un plafon. Plafonul la minimis pe care avem voie sa il dam anul acesta va fi de 88 de milioane de euro. Pe tot ce inseamna minimis. Un plafon in fiecare an in care trebuie sa ne incadram si se iau in calcul ultimii trei ani. Noi stim cat am cheltuit pe minimis anul trecut si acum doi ani – stim exact cat putem cheltui anul acesta: 88 de milioane de euro. Din acesti bani avem si programele legate de apicultura, “Bazna si Mangalita” si “Usturoiul”, a declarat ministrul Oros, pentru Agerpres.
Ministrul a discutat si despre modul in care vor fi distribuiti acesti bani dar si despre programul „Tomata” care, in opinia sa, nu a avut un impact pozitiv din punct de vedere economic.
„O sa vedem daca o sa gasim pentru apicultura alti bani, ca sa ne ramana cat mai multi in zona asta. Anul trecut am dat aproape 40 de milioane de euro numai pentru “Tomata”. Usturoiul va merge separat, il continuam, este doar in anul doi. Suprafata a crescut foarte mult anul trecut si ei au primit cam 60%, 1.600 de euro in loc de 3.000 de euro, dar efectul s-a vazut. Intr-adevar, este si mai usor de pastrat usturoiul. In cazul rosiilor, produceau toti in acelasi timp, le scoteau pe piata si fiind un exces le aruncau, pentru ca nu mai aveau ce sa faca cu ele si era pacat ca era munca lor. Plus ca acolo, cei care au facut pe bune si-au diminuat pierderile din cei 3.000 de euro primiti, dar pe total economie nu s-a vazut efectul. S-au cheltuit in cei patru ani 172 de milioane euro pe Tomata, iar efectul nu s-a vazut nici macar in scaderea importurilor in perioada de iarna”, a spus seful MADR.
Ministrul a vorbit si despre legumele pentru care se vor acorda ajutoare de minimis dar si despre necesitatea cultivarii acelor produse dictate de piata, care pot fi si valorificate de catre fermieri.
„Vom stabili cu asociatiile de legumicultori. Pe Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) exista din ceea ce stiu eu, ardei, vinete, castraveti, varza si rosii, unde anul acesta sprijinul va fi de 4.900 de euro/hectar in spatii protejate si cam 1.800 de euro pentru tomate pentru procesare. Cand le pui cap la cap pe toate, nu sunt chiar asa de putine. De aceea legumicultorii trebuie sa cultive ce le dicteaza piata, nu rosii ca asa a spus Oros sau Daea, dar sa existe si o modalitate de a controla astfel incat acele rosii sa ajunga pe piata”, a incheiat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.The post Ministrul Oros: 88 de milioane de euro pentru fermieri. In ce sectoare vor fi acordate ajutoarele de minimis in 2021? first appeared on StiriAgricole.ro.