Intr-o interventie in cadrul reuniunii Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European, europarlamentarul roman, Daniel Buda, a discutat despre necesitatea ca fermierii sa fie platiti in mod corespunzator, astfel incat sa poata dezvolta practici ecologice si durabile si sa poata rezista pe piata.
„Aprecieri pentru munca foarte buna depusa de raportori. Obiectivele noastre in materie de mediu sunt stabilite in Pactul Ecologic European si Strategia Farm to Fork. Trebuie insa sa avem in vedere unele realitati din teren incontestabile atunci cand ne asumam atingerea anumitor obiective. Astazi, veniturile fermierilor sunt la jumatate comparativ cu veniturile din alte sectoare economice. In acelasi timp, fermierii se confrunta cu produsele din afara UE care nu respecta aceleasi standarde de calitate, ceea ce inseamna o concurenta profund neloiala.
Pe de alta parte, avem o degradare a biodiversitatii si date care ne arata ca peste jumatate din populatia adulta este supraponderala. In mod paradoxal, 33 de milioane de europeni nu-si permit o masa de calitate nici macar o data la doua zile.
In acest context, ambitiile pe care le are Comisia Europeana in materie climatica trebuie sa aiba in vedere faptul ca sectorul agricol este un partener solid in aceasta directie si nicidecum nu este un factor care sa determine schimbari climatice. Fermierii trebuie insa sa fie platiti pentru devoltarea unor practici ecologice si durabile astfel incat acestia sa poata rezista pe piata. Mai mult, trebuie sa ne asiguram ca si consumatorii isi permit sa cumpere aceste produse ecologice. Nu putem sa dam fermierilor sarcini suplimentare fara ca ei sa fie platiti corespunzator! A face acest lucru, ar insemna sa-i condamnam la faliment. In acelasi timp, consumatorii ar deveni dependenti de produsele importate din afara UE care, asa cum am spus, sunt mult sub standardele europene!”The post Oficial roman, despre importanta ca fermierii sa fie platiti corespunzator pentru a putea dezvolta practici agricole ecologice first appeared on StiriAgricole.ro.
februarie 28, 2021